RTT en het verschil met hypnotherapie
Wat is RTT dat hypnose therapie niet is?
RTT Therapy werd In de wereld gezet door Marisa Peer. Het is namelijk een hybride therapievorm. Deze vorm combineert hypnotherapie (hypnose) , NLP, psychotherapie en cognitieve gedragstherapie. Via Rapid Transformational Therapy (of RTT) bereiken we jouw onderbewustzijn.
Dieper begrip
RTT therapie gebruikt o.a. hypnotherapie als een middel om een dieper begrip te krijgen van waar een negatieve overtuiging is ontstaan. Want hoe komt het toch dat je nog steeds last hebt van een specifiek probleem dat zich herhaalt of bepaalde klachten die niet weggewerkt geraken? Of denk aan begrippen zoals onze innerlijke saboteur, rookverslaving, uitstelgedrag, bedriegers-syndroom, slaapproblemen, …
Diepgewortelde overtuigingen
RTT gebruikt zo veel meer ‘tools’ en hulpmiddelen dan alleen hypnotherapie, om de kennis boven water te krijgen die je nodig hebt om diepgewortelde overtuigingen (vaak een innerlijke saboteur) los te laten.
Moet je een trauma terug doorstaan bij een hypnotherapeut?
Sommige mensen zien regressietherapie als een obstakel omdat ze vinden dat de cliënt geen trauma meer zou moeten doorstaan. Maar als RTT hypnotherapeut, verzeker ik mijn cliënten altijd dat we de gebeurtenis die naar boven komt alleen maar bekijken (jouw onderbewustzijn weet namelijk allang wat er aan de hand is).
Je zult nooit een gebeurtenis herbeleven. Je gaat het alleen beoordelen. Zo krijg je een duidelijk begrip van welke betekenis je eraan hebt gegeven. En zo wordt voor je duidelijk wat er op een dieper niveau aan de hand is.
Je treedt op als een detective
Ook ga je met de gebeurtenis redeneren vanuit waar je nu staat in het leven en het loslaten. Je treedt op als detective in je eigen leven, je ontdekt de onderliggende oorzaak van de kwestie – en laat het los. Omdat de kracht in het begrijpen ligt. Je kunt pas iets veranderen als je de onderliggende oorzaak hebt gevonden.
Conclusie verschil hypnose en RTT
Het verschil is dat RTT je een duidelijk begrip geeft van hoe en waarom je de overtuiging of het gedrag hebt gevormd. En RTT- bedenker en founder Marisa Peer zegt: “begrijpen is macht”. Dit is de kern van RTT – als je eenmaal begrijpt waarom je je op een bepaalde manier gedraagt – kun je onderhandelen met je onderbewustzijn en het loslaten. Het is het ‘aha-moment’ in een seance!
De impact van één RTT seance
Getuigenissen
Als je ervaring hebt met zowel hypnose (of hypnotherapie) als met RTT, weet je welke diepe impact één RTT seance al kan hebben op je leven. Eén sessie levert uitzonderlijke resultaten op.
Ik verwijs in deze blog liever naar mijn vele video getuigenissen, dan uit te leggen hoe dat komt.
Bekijk hier mijn video getuigenissen.
RTT regressie
RTT gebruikt regressie naar de gebeurtenissen die de wortel, de oorzaak, de reden zijn achter het dilemma dat zich voordoet. Dit is een essentiële stap om te begrijpen wat er op onbewust niveau gaande is, zodat je het kunt overwinnen en weer echt vooruit kunt gaan in het leven.
Waarom een RTT traject?
A Breath Of Love
Omdat ik tijdens de vele RTT trajecten zag hoe snel mensen transformeren, ben ik een eigen programma gaan ontwikkelen. Mijn “A Breath Of-Love” Programma”. Dit programma is een journey. Waar we 6 maand samenwerken. De basis is uiteraard RTT (de combo met hypnose ofte hypnotherapie). Maar je krijgt zoveel meer mee. Je kan het ontdekken op mijn website
Zij die dit programma hebben gevolgd, getuigen allemaal van bijzondere transformaties. En wie effectieve verandering ervaart, die wil meer.
Hypnotherapie ervaringen
Heb je ervaring met hypnotherapie?
Dan ben je naar een hypnose praktijk geweest en heb je hypnotherapie ervaring(en).
Hypnotherapie is een techniek waarmee je toegang krijgt tot je onderbewustzijn. In deze ‘trance’ sta je meer open voor beïnvloeding en suggesties. Bij hypnotherapie alleen (vaak zijn er ook meerdere sessies nodig in tegenstelling tot RTT waar je in 1 tot max 3 sessies bevrijd bent van je onbewuste blokkades), ligt de aandacht op het resultaat en niet op het probleem.
Terugval
Hypnotherapie (met aandacht op het resultaat) kan bij een aantal problemen helpen, maar aan het eind van de dag heb je dat gedrag of die overtuiging nog steeds in je onderbewustzijn omdat je het niet hebt begrepen. En je hebt het niet losgelaten, en daarom is de kans op terugval groter. Klachten bijvoorbeeld blijven langer aanwezig.
Meer over hypnotherapie, hypnose en de hypnotherapeut
Hypnotherapie is een behandelmethode
Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het onderbewustzijn beschikt over de unieke eigenschap om alle informatie, te analyseren en van daaruit een gedrag of gewoonte te ontwikkelen.
Hypnose en hypnotherapie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om via aanvaardbare aanduidingen (en dus niet tegen iemands wil) veranderingen aan te brengen in dat gedrag en/of die gewoonte.
Je bent vaker in hypnose dan je denkt.
Bijvoorbeeld: als je dagdroomt ben je in hypnose. Als je opgaat in die film of in dat boek, dan ben je in hypnose. Een dergelijke hypnose ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie. Je bent dan echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent.
De trance
Trance (hypnose) is een fase tussen waken en slapen. De diepte van de trance (hypnose) kan variëren, maar in de regel is deze dieper per keer dat je wordt gehypnotiseerd. Je komt daar doordat de hypnotherapeut je (in zijn of haar hypnose praktijk) met “hints” daarheen begeleidt. In deze hypnose toestand komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen. Daarnaast krijgt je onderbewust, vaak in beeldtaal, van de hypnotherapeut suggesties die klachten of problemen sterk kunnen verminderen of oplossen.
Heb je nog vragen of het effect van RTT of het verschil met hypnose of hypnotherapie?
Bezoek mijn website of neem direct contact op.