Over RTT
Soms saboteer je je relatie
Soms saboteer je je relatie. Niet omdat je geen relatie wilt, maar omdat het je even te spannend wordt.Dat heeft met kwetsbaarheid en vertrouwen te maken.Je doet iets om de verbinding tussen jullie te verbreken.Waarom saboteren we iets wat juist zo belangrijk is voor ons?Soms is liefde alleen niet genoeg om een relatie in stand te houden, hoe verdrietig dit ook klinkt.
Als jij, je (potentiële) partner of jullie alle twee te maken hebben angsten trauma’s uit het verleden dan zorgt dat voor complicaties in de relatie. Het zal een effect hebben. Er kan een uitwisseling bestaan: gezelligheid, seks, geld, gedeelde waarden, een aanmoedigende blik, samen leuke dingen doen, etc.
Als je niet voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de ander, is er sprake van ’nemen’ in plaats van ontvangen. . Dit heeft gevolgen voor de balans van geven en ontvangen in de relatie. Sabotage in je relatie is een reactie op een ongemakkelijk, angstig of pijnlijk gevoel. Een gevoel waar je je misschien nog nooit bewust van bent geweest.
Wat is sabotage in je relatie?
Sabotage in je relatie is niks anders dan iets doen of laten om intimiteit en kwetsbaarheid te vermijden. Ten diepste ben je bang bent dat je niet goed genoeg zal zijn voor je partner, met alles wat er in je leeft. Je voelt je niet waardevol genoeg, jaloersheid komt op, onzekerheden komen op….
Op het moment dat beide partners iets moeten bieden aan de partner wat uitdagend voor hen is, of waartoe ze simpelweg niet in staat zijn, kunnen ze beide overlevingsgedrag gaan vertonen.
Denk aan afstand nemen of controle willen uitoefenen op de ander. Dat is meestal niet het meest effectieve en volwassen gedrag dat een mens ter beschikking heeft. Overlevingsgedrag dient namelijk het doel om zo snel mogelijk door de lastige situatie heen te komen.
Doordat beide partners het gevoel hebben dat ze niet kunnen krijgen bij de ander wat ze nodig hebben, hebben ze het gevoel dat ze alle twee veel moeten geven en hard aan het werk zijn in de relatie. De andere partner ervaart dat ‘harde werken’ van de ander niet als ‘een ontvangen’, waardoor de balans van geven en ontvangen in een gevarenzone kan komen.’
Hoe kun je sabotage in je relatie stoppen?
Zorg eerst dat je herkent wanneer je saboteert. Onderzoek vervolgens bij jezelf wat er zo spannend was aan dat moment. Was het te kwetsbaar, te intiem? Voelde je je onzeker, bang, beklemd of emotioneel? Wat was er zo ‘gevaarlijk’ aan dat moment? Wat probeerde je ermee te voorkomen? Sabotage is heel subtiel en kan lastig zijn om te herkennen. Praat er dus eens met je partner over. Soms kun je het bij elkaar makkelijker herkennen.
Als je weet wat je doet in contact met je partner, ervaar je ook meer keuze om het anders te doen. Dus als je weet dat jouw neiging is om weg te kijken wanneer je partner huilt, kun je jezelf uitdagen om eens een keer wél te blijven kijken. Zo doorbreek je patronen en doe je nieuwe ervaringen op. Ervaringen waaruit blijkt dat jullie wél veilig genoeg zijn bij elkaar om open en kwetsbaar te zijn. Sabotage in je relatie stoppen gaat dus écht makkelijker als je dat samen doet! Via RTT kan je de kern van je zelfsabotage aanpakken.
RTT is gebaseerd op neurowetenschap en op kwantumfysica. Er ligt een basis aan de grondslag. Het feit dat het op verschillende niveaus toepasbaar is, is heel interessant. RTT therapie is Rapid Transformational Therapy. In het leven gebracht door Marissa Peer. Het is een combinatie van verschillende therapieën. Cognitieve gedragstherapie zit erin, psychotherapie, agressietherapie. Het omvat ook een stukje nlp. En uiteraard ook hypnose. Maar aan dat stuk hangt een negatieve connotatie. En terecht enerzijds want het werd in het verleden in de entertainment industrie wat misbruikt. En nu zijn mensen soms bang dat je ze dingen laat doen die ze niet willen. Maar het feit dat hypnose in een RTT sessie verwerkt zit, helpt als middel om breder te gaan werken en toepassingen te vinden met andere therapieën. En dan nog meteen via het onderbewuste.
Ik zag een advertentie van Marisa Peer verschijnen. De manier waarop ze uitlegde wat RTT voor iemand kon betekenen, raakte me meteen. Ze legde uit hoe emotionele blokkades in het onderbewustzijn kunnen worden verwijderd op een versnelde én blijvende manier die mij triggerde. Ook legde ze uit hoe de mind werkt. Hoe we een probleem creëren met onze geest. En hoe je de oorzaak van aanhoudende patronen kon transformeren, door de diepgewortelde overtuigingen te herprogrammeren in het onderbewustzijn. In geen tijd geraak je verlost van een patroon dat zich al jaren vastgezet heeft in je geest. En zo kan sabotage in een relatie stoppen op een versnelde, efficiënte manier.
Plan een gesprek in
Inzichtelijk, medelevend en liefdevol begeleidt Isabelle haar cliënten om emotionele conflicten te helen en hen te helpen een buitengewoon leven te leiden. Ik vind het heel belangrijk om goed naar jouw verhaal te luisteren, En ik zal je vertellen wat de mogelijkheden zijn.
En wat ik voor je kan doen. Ik verlos je graag van jouw belemmerende overtuigingen, blokkades of beperkende gedrag zodat je volledig in je terug kracht staat. En To Unlock Your Dreams
Het geheim van een liefdevolle relatie
Wanneer je leert om alle eigenschappen die je wel of juist niet leuk vindt aan je partner als delen van jezelf te zien, vind je de sleutel tot het grote ‘geheim’ naar een liefdevolle relatie met je partner.
Boek een afspraak
Namelijk, dat jij de sleutel bent tot de verandering die jij in je leven wenst. Als je deze overtuiging in je zijn weet te integreren zul je niet langer hoeven te hopen of wensen dat anderen veranderen of gefrustreerd raken door hun acties. Ook hoef je dan niet langer met het gevoel rondlopen dat jij jezelf continue weg moet cijferen om bepaalde relaties gaand te houden.
Zodra je jezelf en je beperkende overtuigingen verandert, zul je merken dat je relaties veranderen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Op den duur, wanneer je ware liefde in jezelf vindt, zal je het ook moeitelozer in je leven creëren en aantrekken. Met andere woorden, ken jezelf, heb jezelf lief, ken je waarde en gebruik dat als basis om mensen in je leven aan te trekken of juist los te laten. Maar hoe doe je dat?
First things first, als je wilt dat de dynamiek in je relatie positief verandert, moet je problemen eerst kenbaar maken. “Problemen in relaties worden niet opgelost door je hoofd in het zand te steken en te hopen dat ze als ‘vanzelf’ zullen verdwijnen”. De eerste stap is om de moed te hebben om je gevoelens aan je partner kenbaar te maken. Immers, het is heel goed mogelijk dat je partner niet weet hoe zijn/haar gedrag jou negatief beïnvloedt.”
Als je op een manier wordt behandeld die niet goed voelt, is het niet per se jouw schuld of die van je partner. Als dingen moeilijk worden zoeken we vaak naar de schuldige. Dit is niet het meest essentiële als je meer liefde tussen jullie wilt. Het is belangrijker te onderzoeken hoe jullie allebei bijdragen aan de stressvolle dynamiek tussen jullie.
In conflictsituaties kan het nuttig zijn om een externe hulpbron in te schakelen om te helpen om de negatieve aspecten van de relatie aan te pakken.” Je kunt samen of alleen hulp zoeken. Zoek de hulp van een therapeut of individuele coaching om de dingen die voor stress in je relatie zorgen te bespreken en een plan te maken om deze te veranderen.”
Om een liefdevolle dynamiek binnen je relatie te creëren zul je meer moeten doen dan slechts het vervullen van je rol. “De verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag en je beste zelf binnen de relatie te zijn kan positief bijdragen aan het creëren van een liefdevolle relatie,” “Ja, je partner zou hetzelfde moeten doen, maar één persoon die positief gedrag vertoon, kan al een goed begin zijn om relatie een positieve wending te geven.”
Stellen kunnen gemakkelijk ‘opgeslokt’ worden door het dagelijkse leven (werk, kinderen, hobby’s, sociale verplichtingen, studie, etc.) waardoor ze gaandeweg kunnen vergeten om ook een ‘stel’ te zijn. “Quality time is essentieel voor het creëren van een gezonde dynamiek binnen in een relatie”,
Als je graag aangeraakt, geknuffeld en vastgehouden wordt vertel dit dan aan je partner. Lichamelijk contact is een basisbehoefte van ons allemaal, net als eten, drinken en slapen. Als we onder spanning staan maken we de stresshormonen adrenaline en cortisol aan. Om te kalmeren hebben we oxytocine, het liefdes- en hechtingshormoon, nodig en dat komt vrij bij aanraking. “Het is verbazingwekkend wat fysieke aanraking kan doen om een relatie te helen,
Meer intimiteit en ‘vuurwerk’ in de slaapkamer kan een ‘sneeuwbaleffect’ hebben op de rest van je relatie en jullie dichter bij elkaar brengen.
Een hunkerend verlangen naar elkaar komt niet zomaar uit de lucht vallen. Tijd, aandacht en toewijding is onmisbaar voor een goed relatie en seksleven. Probeer eens om een avond te blokken voor seks, zoals je dat ook zou doen voor een avondje uit.
Om een ongezonde dynamiek in je relatie te veranderen moet je elke dag met je partner praten en je toewijden aan het doorzetten van de benodigde veranderingen.
Wanneer je een grote verandering in het leven probeert aan te brengen kan het helpen om met kleinere veranderingen te beginnen – zoals het omgooien van je dagelijkse routines. “Ga samen wandelen in plaats van ’s avonds tv te kijken,”
Sta eerder op en neem de tijd om samen rustig te ontbijten of samen de hond uit te laten. Breng een bezoek aan een plaats waar jullie nog niet zijn geweest in plaats van op zaterdag huishoudelijke klusjes te doen.” Breek uit je normale sleur en je zult merken dat je relatie daarvan zal opknappen.”
Be Blessed!
Stellen die mindful zijn, zijn bijvoorbeeld tevredener over hun relatie. Dit komt omdat mindfulness zorgt voor een groter gevoel van welbevinden bij het individu. En omdat mindfulle mensen empathischer zijn, betere emotionele skills hebben en op een gezondere manier met stress omgaan.
Geliefden die meer mindful zijn, ook meer geneigd zijn tot het sluiten van een compromis tijdens conflicten.
Dat kan alleen als je rekening houdt met elkaar en samen probeert tot een oplossing te komen: nógal belangrijk in relaties.
Mensen die meer mindful zijn, zijn zich bewuster van hun automatische reacties en kunnen die reacties dus ook beter beïnvloeden.
Als je mindful bent, kun je je emoties beter reguleren. Je bent bijvoorbeeld beter in staat om negatieve emoties, zoals angst en boosheid, te accepteren. Omdat je weet dat gedachten en gevoelens weer voorbij zullen gaan, maak je je minder druk om diezelfde gedachten en gevoelens en kun je ze dus beter loslaten.
Een mindful persoon kan zijn of haar impulsen beter beheersen en heeft meer controle over handelingen.
Tot slot versterkt mindfulness gevoelens van verbinding en nabijheid met anderen. Ben je mindful, dan ben je empathischer. Je bent eerder geneigd om een situatie niet alleen vanuit jezelf, maar ook vanuit het perspectief van de ander te bekijken. Omdat je je bewust bent van je eigen gevoelens en gedachten, begrijp je ook dat jouw gedrag invloed heeft op de gevoelens en gedachten van anderen.
Door mindfulness en meditatie kom je bij een innerlijke kern van liefde, van daaruit kun je liefdevol meevoelen, met jezelf, maar ook met je naasten, de wereld om je heen en het universum.’